Úvod » Směs koření s chilli » Ras el Hanout - Marocké koření s chilli


        

Ras el Hanout - Marocké koření s chilli

akce

skladem

 

Skladem: 8,0 ks
Číslo produktu: 4104
běžná cena 59,0 Kč
naše cena:
49,0 Kč

do košíku:
  ks  

Ras el Hanout - směs koření

Tato bohatá, složitá směs koření s aromatickou chutí je tvořena více než 20-ti bylinkami a kořením. Směs vznikla na tržištích v Maroku nebo u obchodníků s kořením, pro které byla čest vytvořit famózní kořenící směs.

Ras el Hanout kořenící směs obohatí každé jídlo, ale je speciálně vynikající vetřená do jehněčího před vařením nebo přidaná do dušených mas. Zajímavé je také přidat desertní lžíci Ras el Hanout do rýže, před vařením.

Balení - 40 gramů

Obsah: pepř, koriandr, zázvor, skořice, sůl, galangal, cayenne, hřebíček, nové koření, kmín, muškátový květ a oříšek, cardomon, kurkuma, paprika


Marocké kuře se sladkou bramborovou kaší

http://www.bbcgoodfood.com



1kg sladkých brambor, nakrájené na kostičky
2 lžičky koření ras - el- hanout 
4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
2 lžíce olivového oleje
1 cibule nakrájená na tenké plátky
1 větší stroužek česneku
200 ml kuřecího vývaru
2 lžičky medu
šťáva z ½ citrónu
hrst zelených oliv, vypeckovaných nebo celých
20g svazek koriandru, listy nasekat


Brambory uvaříme v osolené vodě po dobu 15 minut nebo doměkka .Smíchejte Ras el Hanout s kořením a posypte celé kuře. Ve velké pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuře z každé strany po dobu 3 minut. Kuře vyndejte, přidejte cibuli a česnek a vařte 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte vývar, med, citronovou šťávu a olivy, vraťte kuře do pánve a duste 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře neni vařené.
Brambory rozmačkejte s 1 lžící oleje a bylinkami.